torstai 27. joulukuuta 2012

Koiralle lämmikettä

Tein tilaustyönä kaksi koiran manttelia. Takit ovat kaksinkertaisella isoveljellä tehtyjä, ja suurimmaksi osaksi ainaoikeinneulosta. Lankaa meni molempiin yhteensä 300g. Takit valmistuivat erittäin nopeasti paksujen puikkojen ansiosta, ja olivat erittäin helpot tehdä. Malliin otin Dropsilta ohjeita, mutta pääasiassa keksin jatkoa työn edetessä.

Kaulus on sileää neuletta, vatsan alla on joustinneuletta ja loppu on ainaoikeinneuletta. Sivusaumat neuloin yhteen työn ollessa valmis. Edessä on vielä neuleiden vienti Pyörnille, josta ne lähetetään tilaajalle.

malli: drops / oma ⊲
⊳ lanka: kaksinkertainen Isoveli ⊲
⊳ puikot: 8mm pyöröt / sukkapuikot

tiistai 25. joulukuuta 2012

Muistikirja

Tänään taiteilin pikaisesti itselleni leikekirja/muistikirjasekoituksen vanhasta vihosta. Revin kannet irti ja liimasin kivaa paperia kansiksi. Paperin koristelin helmillä ja muilla pikkujutuilla, ja liimasin kanteen vuosiluvun 2013. Tarkoituksena on pitää kirjaa valmistuneista töistä, kirjoitella ylös ideoita, leikata lehdistä kivoja juttuja jne. Koko vuotta tuo tuskin tulee kestämään, on sen verran pieni vihko, mutta ostan ensi kerralla sitten isomman. :)

Kun vihon kääntää toisinpäin, löytyy muistiinpanoja meneillään olevista neuleista, kuten silmukka- ja kerrosmääriä. Näistä muistiinpanoista en yleensä itsekään ymmärrä mitään enää seuraavana päivänä.

maanantai 24. joulukuuta 2012

24.12 !

Joulukalenterin viimeinen luukku aukesi tänään. Aatto on sujunut rauhallisissa merkeissä sukuloiden, syöden ja lahjoja availlen. Paketeista paljastui tänä vuonna kaikkea ihanaa, kuten Novitan vuosikerta, astianpesukone (joka tosin on ollut käytössä jo hetken... mutta joululahja kuitenkin!) sekä muutamia pehmeitä paketteja, joisa ylivoimaisena suosikkina yöhousut, joita toivoin.
 
Huomenna minun arkeni alkaa taas, kun palaamme koirien kanssa kotiin omaan rauhaamme. Muutamia sukulaisvierailuja pitää vielä hoitaa lähipäivinä. Antamani joulusukat tekivät myös hyvin kauppansa, ja yhdet ainakin ovat käytössä tälläkin hetkellä.
 
Joulu oli siis kaikinpuolin mukava ja rauhallinen, toivottavasti teilläkin. 

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

23.12 !

Ensi vuoden alussa tavoitteena on saada valmiiksi torkkupeitto ja sormikkaat. Torkkupeittoon olen kokeillut jo useita erilaisia variaatioita aaltoilevasta virkkauksesta, mutta sitten löysin ohjeen Novitalta. Tämä päätyy toteutukseen aivan varmasti, kunhan vain keksin mitä värejä käytän. Oranssi on ainakin varma, mutta mitähän sen seuraksi? Ehkä valkoista ja harmaata. Jostain syystä koirat omivat kaikki viltit, jotka olen itselleni ostanut, mutta tulevasta peitostani pidän kiinni kynsin ja hampain. 

Lisäksi haluan tehdä itselleni sormikkaat. Ne toteutan luultavasti tällä ohjeella, mahdollisesti vain hieman lyhyempänä. Lankana 7 veljestä Tweed mustavalkoinen. Jostakin pitää ensin vain metsästää lyhyet puikot sormien neulomista varten. Lisäksi haluaisin itselleni jonkin ihanan villatakin, mutta en ole löytänyt mistään vielä kivaa mallia. Yhden kauniin boleron ohjeen löysin, jonka luultavasti toteutan vielä kevään aikana. Hihat saisivat kyllä olla kokopitkät, mutta kaippa ne saa muokattua.

Hauskaa aatonaattoa!

lauantai 22. joulukuuta 2012

22.12 !

Parina päivänä olen askarrellut säilytysrasioita sukkapuikoille. Minua on pidemmän aikaa ärsyttänyt, kun kaikki sukkapuikot ovat samassa kasassa ja ennen kuin mitään työtä saa puikoille, pitää mitata ja arpoa oikean kokoiset puikot. Niinpä askartelin useimmin käyttämilleni puikoille rasiat Yhteishyvän ohjeilla. Liimasin vielä ääriviivatarroilla puikkojen koot ja pieniä koristeita rasiaan ja tadaa! Taiteilin vielä virkkuukoukuille ja satunnaisille hajakokoisille puikoille rasiansa ja liimasin kirjaimet ja koristeet rasiaan. 

Tammikuun lopussa on jälleen edessä muutto minulle ja koirille, tällä kertaa rivitaloyksiöön. Asunto oli oikein kaunis, pieni suloinen saunakin löytyi. Takapihan saa luultavasti aidata kesällä, jotta koirat voivat oleskella vapaana. Ihana päästä sisustamaan taas uutta asuntoa, vaikka jatkuva muuttaminen vähän rassaakin.




perjantai 21. joulukuuta 2012

21.12 !

Minä en harrasta joulusiivousta..


..varsinkaan jos askartelut ovat pahasti kesken ja ideoita satelee!

torstai 20. joulukuuta 2012

20.12 !

Mistähän johtuu, että koirieni mielestä kaikista parhaimmat lelut ovat neulottuja, ja niiden alkuperäistarkoitus on ollut lämmittää päätäni, kaulaani, käsiäni tai jalkojani? Tänäänkin jouduin useaan otteeseen hakemaan ranteenlämmittimeni pois koiran suusta, lopulta piilotin ne ylähyllylle, jossa ne ovat saaneet olla rauhassa, ainakin toistaiseksi. Tästä inspiroituneena aloin neulomaan käyttämättä jääneestä Tico Ticosta koirille leluja. Tarkoituksena on neuloa ensialkuun vain suora pötkö, jonka täytän vanulla. Kaksinkertainen lanka ja 5mm puikot, ja työ valmistuu nopeasti. Jospa saisin lelut ennen joulua valmiiksi, niin koirat saisivat jouluna omat pakettinsa. Tosin epäilen niiden saavan lahjoja jo valmiiksi aivan riittävästi, äitini luona odottavat ainakin luut ja uudet kongit molemmille.

Joulu on jo ihan lähellä! Kohta pääsee pyhien viettoon. :)


keskiviikko 19. joulukuuta 2012

19.12 !

Joulukoristeita olen taiteillut tänään taas hieman lisää, sekä melkein valmiina on koiran neule tilaustyönä. Neule on Dropsin sivuilta löytynyt, ja melko paljon sovellettu työn edetessä. Lankaa on kahteen neuleeseen varattu 300g, ja tiukaksi kyllä vetää. Toisen neuleen ajattelin aloittaa vasta jouluna, jolloin menen vanhempieni luokse. Seuraavat päivät keskityn vain yllätyssukkiini, jotka ovat olleet kesken jo vaikka kuinka kauan. Magneetteja olen myös askarrellut muutamia. Vanhat joulumagneetit päätyivät keittiöön hyllynreunaa piristämään, ja jääkaappi sai oveensa uudet punaiset ja valkoiset sydänmagneetit. Aiemmin tuunaamieni valokuvien taustaan liimasin myös magneetit vihdoin, joten nekin sain oveen vihdoin.

Perjantaina on tarkoitus mennä katsomaan uutta asuntoa, rivitaloyksiötä. Tällä hetkellä asun kerrostaloyksiössä, mutta talo on niin rauhaton, etten juurikaan viihdy täällä. Koirien kanssa rivitalo olisi myös paljon parempi vaihtoehto.




tiistai 18. joulukuuta 2012

18.12 !

Eilisiltana aloin askartelemaan paperitähtiä. Hain netistä ohjeita, ja lopulta löysinkin helpon tähden ohjeen. Ensimmäisen tein koevedoksena A4-kopiopaperista, toiseen käytin A5-paperia ja tarroja. Jälkimmäisen tähden annoin äidilleni syntymäpäivälahjaksi. Vaatimaton lahja, mutta äiti tuntui olevan tyytyväinen. 

Tänään olen askarrellut lisää joulukoristeita, tällä kertaa lukematta jäänyt vanha kirja muuntui tähdiksi ja palloiksi, jotka ripustin ikkunaan. Kirjakoristeista tuli mielestäni superkauniita, olohuoneen ikkunasta löytyi täydellinen paikka koristeille. Keittiöön ajattelin tehdä samantyyliset koristeet, mutta värikkäämmät. Niihin vain pitää ostaa paperi. Haluaisin parvekkeelle muovikuusen, toivon vain, että ehdin sellaisen metsästämään ennen joulua, jotta saan senkin koristella kauniiksi.




maanantai 17. joulukuuta 2012

17.12 !

Tänään en ole tehnyt oikeastaan mitään, lukuun ottamatta pientä leikkaa-liimaa-askartelua. Leikkasin Kotoliving-lehdestä kauniita kuvioita, liimasin ne kartongille ja leikkasin. Lopuksi kiinnitin kuvat sinitarralla eteisen peiliin. Askartelunauhat kiersin pyykkipoikien ympärille, jotta ne pysyvät kasassa. Yksi paperitähti pitäisi vielä askarrella.

Yhdet joululahjasukkien saajat ovat avanneet jo pakettinsa, ja ilmoittivat sukkien olevan joulun paras lahja koko perheen mielestä. Paketista löytyi siis kolmet tennarisukat ja yhdet Isoveli-sukat. Lisäksi olen ruvennut kiikuttamaan joulukortteja ja paketteja saajilleen, sillä tajusin tänään, että jouluun on enää viikko aikaa! 




sunnuntai 16. joulukuuta 2012

16.12 !

Ihanat kosketusnäyttölapaset valmistuivat vihdoin! Tai oikeastaan toisesta lapasesta on vielä peukalo kesken, mutta kun nurjat kerrokset ovat niin hankalia käsi paketissa.. Värikin on juuri täydellinen. Hanskojen tekemisen aikana olen monta kertaa ehtinyt vaihtamaan mielipidettäni siitä, tulevatko hanskat itselleni vai joulupakettiin. Lopulta päätin kuitenkin pitää nämä ihanuudet itse, vaikka inan liian isot ovatkin. Tarkoituksena on saada vielä tänään toinenkin lapanen käyttökuntoon. Ohjeesta poiketen tein molempiin lapasiin peukalon ja etusormen reiät.

 Malli: Yhteishyvä
Lanka: 7veljestä Tweed
Puikot: 4mm sukkapuikot 

lauantai 15. joulukuuta 2012

15.12 !

Joulu on jo ovella, ja kaikki lahjat ovat pusseissa ja valmiina!





perjantai 14. joulukuuta 2012

14.12 !

Olen rakastunut. Askarteluun. Shoppailin Tiimarissa hieman joulukorttitarvikkeita, mutta pakko sinne on mennä uudelleen hakemaan kaikenlaista pikkusälää. Lisäksi pikkusiskoni tulee yökylään, joten hän saa auttaa minua joulukorttien teossa. Joulukorttejakaan ei tarvitse montaa tehdä, sillä en ole lähettänyt moniakaan joulukortteja, vain lähimmät sukulaiset saavat omansa. Määrän ollessa pieni, yhteen korttiin on kuitenkin helppo panostaa enemmän.

Paljon on tänään saatu tehtyä, omat joulukortit, lasilyhdyt, sekä siskon kortit, jotka vie kouluun. Nyt on kaappi täynnä ihania juttuja, joista haluaisin keksiä vielä jotain lisää. Lisäksi koristelin hiukan valokuvia. Minulla on jääkaapin ovessa kuva molemmista koirista, ja ne olivat vähän tylsät. Nyt pitäisi vielä löytää magneettilevyä jostain. Tiimarista sitä kyselin, mutta ei ollut.



torstai 13. joulukuuta 2012

13.12 !

Teddy-pipo on muuten ihanan pehmeä! Halusin pipon samaa sarjaa ranteenlämmittimieni kanssa, joten Teddystähän se valmistui, luultavasti teen vielä oikein muhkean huivin. Ja näin syntyi pipo;

Koko: Naiselle
Tarvikkeet: 8mm sukkapuikot, Novita Teddy n. 60g
Luo 54s ja neulo 1o 1n-joustinneuletta 4krs. Aloite sileä neule, ja neulo kunnes pipo on n. 19cm korkea. Aloita sitten kavennukset. Neulo koko kerroksen ajan 2o yhteen ja välikerros oikein. Toista tätä, kunnes jäljellä on 8s. Katkaise lanka, pujota se silmukoiden läpi ja kiristä. Päättele langanpäät nurjalle puolelle. Tee vielä tupsu ja kiinnitä se tiukasti.

 Malli: Oma
Lanka: Teddy musta
Puikot: 8mm sukkapuikot


keskiviikko 12. joulukuuta 2012

12.12 !

Tänään olen ehtinyt jo käymään Turussa sidosten vaihdossa. Käteen tuli nyt pienempi tarralasta, hiukan vaan huolestuttaa, saanko sen kanssa neulottua, kun tuntuu niin heiveröiseltä. Lisäksi ajattelin esitellä jo aikoja sitten tekemiäni purkin päällisiä. Päälliset on siis virkattu Isoveljestä 5mm virkkuukoukulla. Sisustana on pestyt kissanruokapurkit tai pilttipurkit. Päällinen on tehty pylväillä ja kiinteillä silmukoilla. Neulepinnasta tulee mukavan elävä, kun teet erilaisia silmukoita työhön.

Pikainen ohje;
1. krs; Virkkaa lenkkiin 5ks. 
2. krs; Virkkaa kerrokset spiraalina, jokaiseen silmukkaan 2ks =10s. 
3. krs; 1ks, 2ks seuraavaan s = 15s
4. krs; 2ks, 2ks seuraavaan s = 20s
jne. Kerroksella lisätään siis 5s, ja välisilmukat lisääntyvät joka kerroksella. Virkkaa näin, kunnes kappale on purkin pohjan kokoinen. Itselläni on muistaakseni 30 tai 35s pohjassa. Tämän jälkeen virkkaa ilman lisäyksiä kiinteitä silmukoita, pylväitä tai mistä ikinä pidätkään, kunnes työ menee purkin päälle napakasti.  Virkkaa vielä muutama kerros, jotta saat taitettua työn purkin terävän yläreunan päälle. 

 Malli: Oma
Lanka: Isoveli
Virkkuukoukku: 5mm


tiistai 11. joulukuuta 2012

11.12 !

Kaupassa käsiini sattui Kotoliving-lehti. Olen jo aiemmin katsellut sitä, ja nyt päätin ostaa. Lehti päätyi kyllä heti suosikkeihini. Lehden innoittamana aloin käärimään yllätyskerää, josta tulee itselleni sukat. Kovin yllätyksellinen en ensimmäisellä kerralla uskaltanut olla, vaan valikoin viisi väriä, joista käärin kerän. ;) Vaikka puikoilla on jo edellisessä postauksessa kertomani kosketusnäyttöhanskat, pitihän yllätyskerääkin päästä koittamaan heti. Yleensä minulla onkin useampi työ kesken, mutta nyt olen onnistunut pitäytymään yhdessä jo jonkin aikaa. Yleensä yhden työn suunnitelma kaatuu johonkin supermahtavaan juttuun joka pitää päästä toteuttamaan heti. Joka tapauksessa, luulen, että yllätyskerä tuli lankakoriini jäädäkseen, sen verran hauskalta puuhalta kuulostaa.

Sukkia olen jo aloitellut, ja huomasin käärineeni yhtä väriä kerään hieman liikaa, sillä raidoista tulee hiukan turhan leveät. Ensi kerralla koitetaan paremmalla onnella. Yllätyskerät kerin vain jämälangoista, eli suunnilleen alle 50g 7veljestä-keristä.



maanantai 10. joulukuuta 2012

10.12 !

Tänä aamuna heräsin postinkantajan survoessa Novitan pakettia postiluukusta sisään. Paketista löytyi kaksi kerää 7 veljestä Tweediä. Toisesta kerästä ajattelin tehdä ainakin kosketusnäyttölapaset, joihin ohje löytyi Yhteishyvän sivuilta. Ensin teen kuitenkin valmiiksi pipon Teddystä, vaikka sormet syyhyävätkin jo Tweedin kimppuun.

Lisäksi olen puuhannut hieman jouluisempaa ulkomuotoa kotiini, kaivoin vanhat koristeet kaapin perältä ja ostin kasan uusia. Mistä johtuu, että jouluvalot menevät itsestään solmuun kaapissa? Yksiä valoja selvittelin eilisiltana varmaan puoli tuntia. Talvella ja syksyllä suurin rakkauteni on kynttilöiden polttaminen, ulkona on kylmää, pimeää ja märkää, ja minä saan sytyttää kynttilöitä ja kääriytyä peittoon kahvikuppi kädessä. Onko mitään parempaa, tietysti heti kesän lämmön jälkeen. Kuvat ovat lähes laittoman huonoja, mutta kuvausolosuhteet olivat hieman liian hankalat puhelimelleni.








sunnuntai 9. joulukuuta 2012

9.12 !

Tälle päivälle ajattelin esitellä lankakorini sisällön. Osaksi itselleni muistilistaksi, osaksi ihan vain aikani kuluksi. Lankaa on päässyt kerääntymään luvattoman paljon, sillä säilytystilaa ei ole ollenkaan. Ensi vuoden tavoitteena on päästä eroon langoista, ja ostaa vain tarvittavia lankoja. Suunnitelman onnistumisprosentti taitaa olla noin nolla. Suurin osa langoistani on Novitan lankoja, mutta joukossa on myös muita, joita en todella osaa nimetä. Listauksen jälkeen lankoja on kaikenkaikkiaan 3440g.

7 veljestä, 965g
  1. oranssi 150g
  2. kanerva 50g
  3. ruskea 60g
  4. valkoinen 35g
  5. vaaleansininen 70g
  6. keltainen 45g
  7. musta 150g
  8. vaaleanpunainen 75g
  9. farkunsininen 15g
  10. vihreä 15g
  11. Linnut, talitintti 150g
  12. Polkka, violetti 150g 

Nalle, 730g
  1. kanerva 50g
  2. musta 70g
  3. harmaa 300g
  4. punainen 55g
  5. meleerattu ruskea 180g
  6. vihreä 45g
  7. vaaleanharmaa 30g 
   
Isoveli, 295g
  1. oranssi 150g
  2. punainen 70g
  3. vaaleansininen 40g
  4. meleerattu ruskea 35g

Muut langat, 1450g
  1. Katia Ondas valkoinen 100g
  2. Katia Ondas musta 200g
  3. Jambo violetti 130g
  4. Noki sinipunainen 130g
  5. Softy punainen 80g
  6. Teddy musta 100g
  7. Rose Mohair Lux violetti 40g
  8. Tico Tico violetti 130g
  9. Puro takkatuli 20g
  10. Puro kajo 70g
  11. Tunnistamattomat 450g 

Subscribe to RSS Feed